INVOS - MONITORIZARE CEREBRALĂ

Aparat care permite monitorizarea cerebrală a pacienţilor printr-o metodă noninvazivă, măsurând permanent nivelul de oxigen din sangele cerebral.


OXIMETRIA CEREBRALĂ/SOMATICĂ INVOS

Oximetria este o metodă comună pentru analiza saturaţiei în O2 şi a componentelor fracţionate ale sângelui. Oximetria cerebrală noninvazivă foloseşte spectroscopia în infraroşu (NIRS) pentru saturaţia în O2 într-o regiune mică din vascularizaţia corticală cerebrală.

Oximetria cerebrală/somatică INVOS are următoarele caracteristici: monitorizare continuă, alarmă imediată, tehnică de folosire simplă, îmbunătăţirea rezultatelor postoperatorii prin monitorizarea continuă intraoperatorie pe care o oferă, este singurul oximetru care furnizează simultan oximetria regional cerebrală şi somatică, este noninvaziv, rapid de montat, oferă un feed-back imediat şi poate indica în mod continuu valorile saturaţiei oxigenului regional (rSO2) de la nivelul creierului şi din alte regiuni ale corpului în acelaşi timp.

Tehnologia sistemului INVOS se bazează pe spectroscopia cu lumină infraroşie. Lumina infraroşie trece neagresiv prin piele, oasele craniene şi dura mater, ajungând până în materia cenuşie a cortexului. Apoi lumina NIRS se împrăştie şi o porţiune din lumină se reflect de eritrocitele care trec prin circulaţia capilară şi este măsurată la 30-40 mm de LED. Cel mai frecvent, suprafaţa de măsurare a oximetriei cerebrale este cortexul cerebral.

APARAT INVOS - Dispozitiv care permite monitorizarea cerebrală a pacienţilor printr-o metodă noninvazivă, măsurând permanent nivelul de oxigen din sângele cerebral.

CONSUMABILE

• Senzori