ABLAŢIE

Acest sistem include ablaţie prin radiofrecvenţă Cool-Tip, ablaţie cu microunde prin sistemul Evident si ablaţie prin sistemul Emprint cu tehnologia Thermosphere.


ABLAŢIE

Intervenţia prin care se îndepărtează o tumora de pe un organ, a unui ansamblu de ţesuturi sau a unui corp străin, pe cale chirurgicală.
Acest sistem include ablaţie prin Radiofrecvenţă , ablaţie cu Microunde si ablaţie cu tehnologia Thermosphere.

TIPURI DE ABLATIE

• Ablaţie cu microunde - tehnica presupune incălzirea tumorii respective.
În cadrul intervenţiei, pe tumoarea canceroasă este plasat un ac, aceasta fiind distrusă fără ca o parte din organul afectat sa fie scoasă. Pacientul este anesteziat, însă rămâne conştient, iar prin acul de biopsie folosit este introdusă o antenă cu microunde.
O asemenea intervenţie elimină nevoia unei operatii clasice. Ea nu presupune efectuarea unei incizii, iar timpul necesar recuperarii este mai mic, complicatiile fiind şi ele eliminate. Drept consecinţă, riscul de hemoragie nu mai exista nici el.
Ablaţia cu microunde este folosită pentru tratarea tumorilor la ficat, rinichi si plămâni.

• Ablaţie cu Radiofrecvenţă - este o procedură medicală utilizată pentru a corecta o aritmie sau bătaia neregulată a inimii. Actual metoda cea mai utilizata de tratament al aritmiilor, presupune distrugerea ţesutului responsabil de apariţia aritmiei prin aplicarea unei energii care eliberează căldura local. Nu exista consecinţe pe termen lung asupra muşchiului inimii odată ce procedura a fost incheiată.

• Ablatie prin tehnologia Thermosphere - Se numește tehnologia Thermosphere și oferă doctorilor trei tipuri de control al energiei spațiale : termică, câmp și lungime de undă. Aceasta menține o zonă de ablațiune sferică previzibilă pe parcursul unei proceduri și aduce o nouă încredere ablației tumorilor hepatice.

CONSUMABILE

• Antene pentru chirurgie laparoscopică si chirurgie deschisă
• Sonde control temperatură de la distantă
• Electrozi reîntoarcere și pad-uri împământare
• Cablu extensie