NELLCOR - PULSOXIMETRIE

NELLCOR este o companie de renume in lumea medicală datorită produselor sale novatoare în domeniul terapiei respiratorii și al îngrijirii pacienților.
Compania a fost și este un deschizător de drumuri în pulsoximetrie, ajungând astăzi cel mai important producător de pulsoximetre și produse folosite în terapia respiratorie. În plus, compania oferă un spectru larg de produse pentru măsurarea și reglarea temperaturii corporale.

Pulsoximetrul NELLCOR de înaltă calitate folosit în terapia respiratorie. Sistemul de pulsoximetrie Nellcor asigură o performanță rapidă, precisă și consistentă a pulsului de oximetrie pentru o gamă largă de pacienți.


PULSOXIMETRIE
Monitorizarea oxigenului

Cea mai importantă funcţie a ventilaţiei este asigurarea unui aport suficient de O2 necesar SNC şi inimii. Eliminarea CO2 din organism este şi ea importantă cu toate că efectul hipercapniei este reversibil, în timp ce hipoxia, chiar de scurtă durată, poate produce leziuni ireversibile, uneori incompatibile cu viaţa.

Tehnicile de monitorizare se vor referi la aceste trei secvenţe ale circulației O2 si anume :

• determinarea concentraţiei de O2 în aerul inspirat (FiO2), determinată în amestecul de gaze din circuitul aparatului de anestezie.
• determinarea saturaţiei de O2 a sângelui arterial (SaO2) sau prin determinarea presiunii parţiale a O2 în sângele arterial (PaO2) realizată cu pulsoximetrul, ori prin recoltarea de sânge arterial.
• prin determinarea saturaţiei de 02 în sângele venos amestecat (SvO2).

Pulsoximetria

Pulsoximetria - vizualizeaza concentratia de O2 (O2 în sânge este legat de hemoglobină şi numai o mică parte este dizolvat în plasmă).
Principiul de funcţionare a pulsoximetrului se bazează pe spectrofotometrie şi legea lui Bees, măsurând modificările de absorbţie a luminii de către două forme de hemoglobină : oxigenată si redusă.
Pulsoximetria poate fi perturbată în anumite condiţii : prezența în sânge a unor coloranţi (albastru de metilen, verde indo-cianina), existenţa de hemoglobine anormale, surse de radiaţii electromagnetice în vecinătate, absenţa pulsului periferic, congestie venoasă prin utilizarea repetată a garoului.
Pulsoximetria este considerată de mulţi autori ca fiind cea mai sensibilă tehnică de monitorizare, oferind informaţii âtât despre SaO2, cât şi asupra stării circulatiei periferice, iar timpul de latenţă relatimic - 8 secunde, alarmează echipa anestezică asupra modificarilor hemodinamice.

NELLCOR PULSOXIMETRIE

• Pulsoximetru folosit în terapia respiratorie.
• Sistemul de pulsoximetrie Nellcor asigură o performanță rapidă, precisă și consistentă a pulsului de oximetrie pentru o gamă largă de pacienți.

COMSUMABILE

• Senzori pediatrici
• Senzori neonat
• Senzori adult
• Cleşte pentru deget